arrow_drop_up arrow_drop_down
4 elementen om transformationeel leiderschap die je zelf kunt toepassen

4 elementen om transformationeel leiderschap die je zelf kunt toepassen

2019/09/26 - Je hoeft niet perfect te zijn, maar er moet wel een zekere mate van consistentie zijn tussen wat je zegt en doet. Geïdealiseerde beïnvloeding komt er in wezen op neer dat je een positief rolmodel bent.

4 elementen van transformationeel leiderschap die je zelf kunt toepassen:

 

1. Geïndividualiseerde aandacht

 

Hoe goed let u op de behoeften van individuele teamleden? In plaats van commando's te geven, is het effectiever om te luisteren naar de behoeften van uw medewerkers en hen te coachen naar het gewenste resultaat. Deze aanpak vereist voortdurende communicatie en ondersteuning, maar het voorziet ook in de behoefte aan zelfontplooiing en verhoogt de intrinsieke motivatie van het individu.

 

2. Intellectuele stimulatie

 

Verwacht je dat dingen op jouw manier worden gedaan, of moedig je mensen binnen je team aan om ideeën uit te dagen en meer creatieve oplossingen voor te stellen? Intellectuele stimulatie gaat over het stimuleren van mensen om zelfstandig te denken en betere manieren te vinden om taken uit te voeren.

 

3. Inspirerende motivatie

 

Hoe inspireert en houdt u uw team gemotiveerd? Een deel van een goede manager zijn, is om mensen aan boord te krijgen van de missie van uw bedrijf en voldoende context te bieden om mensen te investeren in uw visie. Sterke communicatieve vaardigheden zijn essentieel. Als mensen zich in uw visie inleven, blijven ze eerder gemotiveerd en geloven ze in hun capaciteiten.

 

4. Geïdealiseerde invloed


Hoe kunt u van uw team verwachten dat het hoge eisen stelt als u altijd half-afgewerkte projecten levert? Medewerkers moeten u vertrouwen. Dat betekent dat u moet doen wat u predikt. "Doe wat ik zeg, niet wat ik doe" zal het in de huidige werkomgeving niet halen. Je hoeft niet perfect te zijn, maar er moet wel een zekere mate van consistentie zijn tussen wat je zegt en doet. Geïdealiseerde beïnvloeding komt er in wezen op neer dat je een positief rolmodel moet zijn.

Wil je praten over de zaken die 

je uit balans brengen?  

Mogen we je cookies aanbieden?