arrow_drop_up arrow_drop_down
Empathie en emotionele intelligentie zijn de weg naar betrokkenheid van werknemers

Empathie en emotionele intelligentie zijn de weg naar betrokkenheid van werknemers

2019/10/03 - Managementondersteuning gaat over mensen laten zien dat je om hen geeft. Naast het goede voorbeeld te geven, vervullen ondersteunende managers ook de rol van mentor en geven ze ervaring en kennis door aan hun team

In 1985 stelde Kathy Kram, nu professor van Organizational Behaviour aan de QuestromSchool of Business, het concept van "ontwikkelingsrelaties" voor, een benadering van mentorschap gebaseerd op wederzijdse ondersteuning.Het grootste verschil tussen een traditionele mentor-mentee dynamiek en Kram'sontwikkelingsrelaties is dat Kram voorstander is van een uitwisseling in 2 richtingen. In plaats van lezingen te geven, zouden managers een effectieve relatie met de werknemer moeten opbouwen door coaching en counseling. Dit resulteert in een veel steviger niveau van management-ondersteuning door het delen van belangrijke informatie, het bieden van ondersteuning bij persoonlijke problemen en het faciliteren van professionele groei.


Uiteindelijk zijn deze peer-to-peer relaties een wederzijdse uitwisseling die zorgt voor een gevoel van deskundigheid, gelijkheid en empathie. Traditionele mentoren zijn vaak veel nuttiger voor mensen in het beginstadium van hun carrière, terwijl ontwikkelingsrelaties de duur van de relatie kunnen verlengen. Kram's onderzoek toonde aan dat ontwikkelingsrelaties in sommige gevallen bijna 30 jaar duren!Empathie en emotionele intelligentie is de weg naar betrokkenheid van werknemersHet geven van instructies en het verwachten dat mensen precies doen wat u zegt, is misschien een manier om mensen te managen, maar het is niet hetzelfde als managementondersteuning. Moderne vormen van management zijn allemaal gebaseerd op empathie en emotionele intelligentie om betere relaties op te bouwen met uw medewerkers. Als ze dat goed doen, zijn mensen meer bereid om te investeren in hun werk, wat resulteert in een betere algemene motivatie, betrokkenheid en prestaties.


"MANAGEMENT SUPPORT DRAAIT ALLEMAAL OM HET ONTWIKKELEN VAN EMOTIONELE INTELLIGENTIE EN HET IN STAAT STELLEN VAN MEDEWERKERS OM MEER TE DOEN, ZONDER TE VERTROUWEN OP DE VEROUDERDE METHODEN VAN BELONING EN BESTRAFFING.”

Wil je praten over de zaken die 

je uit balans brengen?  

Mogen we je cookies aanbieden?