arrow_drop_up arrow_drop_down
Hoe pak ik mijn videolunches aan?

Hoe pak ik mijn videolunches aan?

2020/04/02 - Social distancing houdt niet in dat we openlijk asociaal moeten zijn. We houden nog steeds contact en zijn closer dan ooit, ook met mensen waarmee we niet thuis opgesloten zitten.

Om mentaal in evenwicht te blijven is het nodig dat we contact houden met anderen. De mens is een sociaal dier. Om die reden is het een goed idee om minstens 1 virtuele maaltijd te nuttigen met een collega, vriend, kennis op het werk of je ouders. Het is een manier om om te gaan met deze abnormale tijden.

Afspreken, je verplaatsen, de locatie zoeken, het menu doorlopen, bestellen en wachten op de rekening. Een lunch wordt gewoonlijk binnen de 30 minuten afgewerkt zodat je op tijd terug aan je bureau bent. Zoomlunches laten je toe dat je eet wat je wil, je gewonnen tijd kan je extra aan elkaar spenderen en het scheelt in de kosten.

 

Deze situatie is ook een uitgelezen kans om te lunchen met mensen waarmee je gewoonlijk niet mee kan lunchen: het is te moeilijk de agenda’s op elkaar af te stemmen, de afstand maakt het onmogelijk, … of met mensen waarmee je het niet ziet zitten om te lunchen: restaurantkeuze die je niet bevalt, lichaamsgeur, het lukt niet onopvallend en je wil niemand voor het hoofd stoten…

Deze zoomlunches hebben uiteraard ook nadelen: je kan geen mensen spotten en erom lachen, je hebt de sfeer niet van een restaurant, de afscheidsknuffel…

 

Enkele tips:

 

Gebruik zoom

 

Zoom geeft het mooiste beeld, is eenvoudig te bedienen tijdens de lunch, geeft bijna nooit vertraging en je kan verschillende mensen toelaten. Het is eenvoudig mensen uit te nodigen en je bent altijd bereikbaar via dezelfde link.

 

Kleed je aan

 

Ik ga ervan uit dat dit overbodig is, deze is gewoon voor de zekerheid. Doe minstens een bovenstuk aan, zolang je blijft zitten zal ik het toch nooit weten.

 

Eet en drink

 

Niets zo vervelend als kijken naar iemand die eet terwijl jij niet eet. Voor het opbouwen van relaties is samen eten belangrijk. Onze hersenen kunnen niet aan gevaar denken terwijl we eten, daarom is kauwgom eten zo rustgevend.

Wat je eet maakt niet zoveel uit, tenzij het aan je gezicht of tussen je tanden kan blijven plakken. Sluit gerust af met “check please!”. Blijft grappig.

 

Minder smalltalk.

 

Omdat onze voornaamste verplaatsing bestaat uit bed – bureau – zetel maken we minder mee en hebben we minder perceptie over het weer. Schrijf gerust 4 onderwerpen neer die je tijdens de lunch wil bespreken. Voeg gerust een coronabingo toe met woorden die je moet vermijden tijdens de lunch. Ter inspiratie: Maggie, koorts, toiletpapier, knuffelbeer, quarantaine.

 

Eten in verschillende tijdzones

 

Mensen in andere tijdzones zijn misschien bezig met ontbijt of diner, maar dat maakt op zich niet uit.

 

Kleed ook je restaurant aan

 

Je kan in zoom ook je achtergrond aanpassen zodat het lijkt alsof je echt in een restaurant zit.

 

Vraag om een rondleiding

 

Vraag aan je gesprekspartner of de omgeving kan getoond worden. Zo leer je elkaar ook op die manier kennen. Door de beperking om elkaar in levende lijve te zien is de mogelijkheid ontstaan elkaar in niet zo voor de hand liggende situaties en omgevingen te leren kennen.

Zo heb ik al zicht gehad op de woonkamers, poolhouses, keukens en bureaus van klanten en prospecten.

 

Veel succes bij de volgende zoomlunch. Ik eet ook elke dag gewoonlijk 3 keer, nodig mij gerust eens uit.

Wil je praten over de zaken die 

je uit balans brengen?  

Mogen we je cookies aanbieden?