arrow_drop_up arrow_drop_down
Positief leiderschap   + Een positieve bedrijfscultuur   = Tevreden werknemer

Positief leiderschap   + Een positieve bedrijfscultuur   = Tevreden werknemer

2020/04/30 - Door de missie, visie en strategie te communiceren;  de normen, waarden en principes toe te lichten, tot het bieden van betrouwbaar leiderschap. Hoe je je werknemers ondersteunt heeft invloed op je team, hun prestaties en productiviteit. 

Werknemers bloeien open in een positieve bedrijfscultuur waar ze ondersteund, gewaardeerd en vertrouwd worden. In een negatieve cultuur zien we catastrofale gevolgen zoals gefrustreerde werknemers, productiviteitsverlies, klanten- en omzetverlies. De bedrijfs- of teamcultuur maakt of kraakt je zaken. Door een eerlijke en open blik te werpen op je team krijg je een waardevol inzicht in waarom sommige van je werknemers worstelen en hoe je helpt een negatieve cultuur om te keren.

Enkele tips om een positieve bedrijfscultuur te ontwikkelen: 

• Eerlijkheid

• Doelgerichtheid

• Gehoord worden

• Vertrouwen

• Erkenning. 

Zijn jouw werknemers soms aan het discussiëren of blijven bepaalde conflicten hangen? In elke organisatie, zoals in het leven, zijn er mensen die het moeilijk hebben met elkaar. Conflicten ontstaan, en als we ze ongemoeid laten, hebben ze een grote impact op jouw zaken. Als leidinggevende, is het aan jou conflicten op te lossen en structuur in de chaos te brengen. Maar voordat je alle schuld legt bij “moeilijke” werknemers is het nodig dat je de onrust binnen je organisatie onderzoekt. Dit levert gefrustreerde, ongemotiveerde en -geëngageerde werknemers die door de problemen de oplossingen niet langer vinden.  In dit e-book leer je hoe je omgaat met moeilijke werknemers en hoe je een werkomgeving creëert waar je mensen zich gewaardeerd, ondersteund en gerespecteerd voelen zodat jouw organisatie tot de beste resultaten komt. 

Vic Verdonck is meer dan 12 jaar actief als vertrouwenspersoon, motivator, communicatie-expert en conflictbemiddelaar bij bedrijven zoals Telenet, Colruyt, Proact ...

Bij BeYOE veranderen we het leven van onze klanten: KMO werkgevers.

Door in te zetten op communicatie en begrip en door feiten van fabels te leren onderscheiden komen we tot hogere werknemerstevredenheid en minder ziekteverzuim.

Expertises:

Persoonlijkheidstypen

Conflictbenadering

Gedrags- en communicatie-expert

KMO-markt Loopbaanbegeleiding

Corporate en enterprise bedrijven Opleiding en begeleiding

Wil je praten over de zaken die 

je uit balans brengen?  

Mogen we je cookies aanbieden?