De vertrouwenscrisis te midden van thuiswerken

thuiswerkenThuiswerken in 2020 was inderdaad een aanzet voor onverwachte veranderingen en transformerende ervaringen. Het laatste
jaar zagen we de economie dalen, bedrijven stegen, hoe gemeenschappen zich aanpasten en de wereld het hoofd bood. Terwijl de economie en de samenleving sloten, maakten bedrijven wereldwijd gebruik van verschillende telecommunicatietoepassingen en elektronische apparaten om het hoofd boven water te houden en te blijven functioneren.

De thuiswerk revolutie

Iedereen zal het erover eens zijn dat 2020 niet het beste jaar was. Maar, zelfs te midden van de talloze
rampen, tragedies en chaos, de wereld was ook getuige van overwinningen en positieve veranderingen. Voor
bijvoorbeeld, hoewel werken op afstand al lang voor de pandemie bestond, was de noodzaak ervan steeg en zorgde voor een permanente en belangrijke transformatie op de werkvloer.
Door de snelle groei van het aantal mensen en bedrijven die op afstand werken, lijkt het erop dat de definitie van een werkplek is voor altijd veranderd.
Werknemers hoeven niet langer in hokjes te worden opgesloten en bedrijven hebben geen actuele kantoren om als een bedrijf te worden beschouwd – elke organisatie kan gedijen en slagen louter door:
het vestigen van zijn aanwezigheid en het vergroten van zijn online zichtbaarheid.
De arbeidsrevolutie heeft het afgelopen jaar ongetwijfeld positieve veranderingen gebracht, wat een ondanks de pandemie kansen voor bedrijven om te overleven en voor mensen om banen veilig te stellen. Echter, hoewel werken op afstand nuttig is gebleken, betekent dit niet dat het voor iedereen gemakkelijk is geweest.

De vertrouwenscrisis

Op papier lijkt werken op afstand de perfecte oplossing – het verbetert de toegankelijkheid voor verschillende soorten mensen, verlaagt de kosten van het runnen van een bedrijf en geeft werknemers hun eigen ruimte om je prettig in te voelen werken. In eerste instantie klinkt het perfect, maar helaas kan het…
sommige problemen verergeren en zorgen ervoor dat de werkprestaties fluctueren.
Iedereen stelt zichzelf van tijd tot tijd vragen, vooral als het gaat om werkgerelateerd zaken. Je bent niet de enige die momenten heeft waarop je het gevoel had dat je het niet bij kon houden of elkaar niet kon ontmoeten de verwachtingen van je leidinggevende – we zijn tenslotte mensen.
Hoewel zelftwijfel normaal is en iedereen overkomt, is een gevaarlijk laag zelfvertrouwen dat niet is goed. Helaas heeft thuiswerken dit probleem alleen maar erger gemaakt.
Thuiswerken heeft zijn voordelen, maar isolatie zorgt ervoor dat gedachten aan zelfspot iemands geest en hart verteren. Zonder collega’s om je te troosten of mee te praten, kan het zijn uitdagend om erachter te komen hoe ze mentaal gezond kunnen zijn, waardoor ze een diepere deuk in hun zelf-zelfvertrouwen en weerhoudt hen ervan om hun best te doen op het werk.

Zelfverzekerder worden tijdens het thuiswerken

Zelfvertrouwen is een serieus probleem dat een aanzienlijke invloed kan hebben op hoe u communiceert met communicate
collega’s, accepteer kritiek en leerprocessen. Weinig vertrouwen in jezelf kunnen hebben voorkomen dat u zich met succes aanpast aan het nieuwe werktijdperk en u ervan weerhoudt de beste werknemer die je kunt zijn!
U kunt uw zelfvertrouwen vergroten door:
● Ontwikkelen van een groeimindset;
● Je sterke punten herkennen en jezelf daar dagelijks aan herinneren;
● Je innerlijke criticus in toom houden;
● Dagelijkse doelen stellen;
● Kleine overwinningen of positieve feedback vieren;
● Erken je gevoelens; en
● Jezelf van tijd tot tijd uitdagen.

Conclusie

Werken aan je zelfvertrouwen zal zeker niet makkelijk zijn, zeker niet omdat je werkt vanuit thuis, maar het kan. Je hoeft je werkomgeving niet te laten beperken zelfvertrouwen – zolang u met een gedrags-gezondheidscoach werkt en onze tips volgt, kan je je zelfvertrouwen terugbrengen en presteer je op je best!
Heb je moeite om aan je zelfvertrouwen te werken? Onze gedrags-gezondheidscoaches bij BeYoe bieden je de ondersteuning en begeleiding bieden die je nodig hebt! Met onze hulp kunt u een
betere relatie met jezelf en anderen, zonder frustratie. Start vandaag nog met je coaching!

 

1 reactie op “De vertrouwenscrisis te midden van thuiswerken”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen?

Plan een gratis en vrijblijvende afspraak om samen naar de mogelijkheden te kijken.

Vic Verdonck draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches