Autonomie: zelf je doelen bereiken is de grootste motivator.

2019/06/13– De uiteindelijke link tussen het stellen van doelen en de zelfdeterminatie-theorie is een gevoel van autonomie. Zoals we al eerder hebben besproken, kan het geven van controle over het eigen werk een belangrijke impact hebben op de betrokkenheid van medewerkers.

Het ergste wat u als manager kunt doen, is elke week mensen beperkende en ongeïnspireerde doelstellingen toewijzen. In plaats daarvan zou u de werknemer kunnen aanmoedigen na te denken over het einddoel van zijn of haar werk en de stappen om dat doel te bereiken

Uiteindelijk bestaan doelstellingen om de resultaten van het werk te meten aan de hand van duidelijke verwachtingen, maar hoe dit precies in zijn werk gaat, kan aan uw medewerkers worden overgelaten. Een studie van Sheldon & Kesser uit 1998 onder studenten van de hogeschool heeft aangetoond dat het nastreven van autonome doelstellingen de vooruitgang in de loop der tijd heeft vergroot en ook tot een beter welzijn heeft geleid.

Doelstellingsstrategieën die u vandaag kunt implementerenHet veranderen van de manier waarop u doelen stelt, gaat over het stellen van duidelijke verwachtingen, het overdragen van meer controle aan uw medewerkers en het helpen van uw team om zich in lijn te voelen met de missie van de organisatie. Om de betrokkenheid en de prestaties van uw medewerkers te maximaliseren, moet u overwegen:

Het gebruik van één of twee weken “sprints” om als team haalbare doelstellingen op korte termijn te bepalen.

Uw medewerkers vragen om hun eigen doelstellingen te definiëren en een manier om de vooruitgang te meten – aan het begin van elke week, elke maand en elk kwartaal.

Individuen de vrijheid geven om zelf te beslissen hoe ze hun doelen willen bereiken.

Het houden van regelmatige teamsessies, of individuele controles, om blokkades te helpen elimineren en uw team op één lijn te houden.

Het uitnodigen van uw team om voortdurend feedback te geven om te begrijpen of zij denken dat hun doelen haalbaar zijn, en bereid te zijn om de doelen te herstructureren indien nodig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen?

Plan een gratis en vrijblijvende afspraak om samen naar de mogelijkheden te kijken.

Vic Verdonck draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches