Hoe burn out symptomen voorkomen?

Hoe herken je de risico’s om burn out symptomen te voorkomen?
burn out symptomen

2020/06/11 – Het handhaven van een beheersbare werkdruk is een van de beste manieren om een burn out symptomen van werknemers te voorkomen, wat, begrijpelijkerwijs, wordt beschouwd als het tegenovergestelde van de betrokkenheid van werknemers. Een burn out heeft een impact op het fysieke en psychische welzijn van individuele medewerkers en leidt tot meer verloop en absenteïsme in uw organisatie.
Hoewel het belangrijk is om als bedrijf ambitieuze doelen te stellen, mag dit niet ten koste gaan van uw medewerkers. We beginnen met het onderzoeken van de factoren die bijdragen aan een burn out, voordat we een aantal beproefde manieren bieden om ervoor te zorgen dat de werklast van werknemers in lijn blijft met de principes van werknemersbetrokkenheid.

 

Zware werklast, geringe betrokkenheid en slechte prestaties

 

Een burn out wordt door drie aspecten gekenmerkt: uitputting, cynisme en inefficiëntie – en kan een cyclus zijn die moeilijk te doorbreken is. Elk van deze factoren versterkt de andere: uitputting leidt er bijvoorbeeld toe dat we ons distantiëren van ons werk, wat ons cynisme ten opzichte van onze rol vaak versterkt, voordat beiden uiteindelijk van invloed zijn op onze effectiviteit op ons werk.Nog zorgwekkender is dat het een aandoening is die om vele redenen kan optreden. Een burn out kan zich voordoen wanneer we het gevoel hebben dat onze werklast onoverkomelijk is, dat we niet over de nodige vaardigheden beschikken om de klus te klaren, of zelfs wanneer ons werk gewoon niet past bij onze persoonlijke waarden.

 

In 2001 publiceerde psychologe Christina Maslach een studie over Job Burn out, waarin zes belangrijke factoren aan de basis van dit fenomeen werden vastgesteld. Naast de omvang van de werklast, de controle, de beloning, de gemeenschap, de eerlijkheid en de waarden werden ook belangrijke bijdragende krachten geïdentificeerd. De werkdruk werd echter door Maslach als de belangrijkste oorzaak van de uitputting van de werknemers aangewezen.

 

Waarom onze perceptie van werkdruk net zo belangrijk is

 

Het onderzoek van Maslach heeft ook duidelijk gemaakt dat een hoge werkdruk een groot probleem kan zijn bij engagement, maar dat het ook onze perceptie van onze belasting is die van invloed kan zijn op hoe snel we doorbranden.Het verband tussen werklast en burn out is sterk afhankelijk van het concept “fit”, of hoe nauw de eisen die aan de baan worden gesteld, aansluiten bij ons vermeende vermogen om ermee om te gaan. Zelfs wanneer de werkelijke eisen niet zo hoog zijn, kan onze perceptie van de eisen voldoende zijn om de uitputting te veroorzaken.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen?

Plan een gratis en vrijblijvende afspraak om samen naar de mogelijkheden te kijken.