Is creativiteit een talent?

2019/06/05– Iedereen heeft heel wat talenten. Onder talenten verstaan we die zaken die voor jou voor de hand liggend zijn en voor anderen moeilijker toe te passen zijn.

Je kent het wel: sommige mensen kunnen gemakkelijk een gesprek aanknopen met mensen die ze nog nooit gezien hebben. Anderen hebben al hun zaken gestructureerd en zijn altijd voorbereid. Nog anderen zijn er goed in op het laatste momenten projecten toch tot een goed einde te brengen.

 

Er zijn zaken die we graag doen en er zijn zaken die we liever niet op ons bord krijgen. Bepaalde taken doen we moeiteloos en voor andere zaken doen we maar wat graag extra moeite om erover bij te leren.

 

Creativiteit is geen talent. Niet iedereen zal hiermee akkoord zijn.

Wie graag creëert en dit naar de buitenwereld brengt loopt het risico beoordeeld te worden en moet zich dus kwetsbaar opstellen. Voor de overgrote meerderheid is dit een onaangename situatie. Dit is niet zo voor mensen die houden van het creatieve proces.

 

Je kan je creatieve brein trainen door jezelf uit te dagen om nieuwe associaties te maken. Creativiteit wordt op die manier een ontwikkelde vaardigheid.

Iedereen kent het ongemakkelijke gevoel vast te zitten aan een baan waarin je geen creatieve vrijheid hebt. We willen een job waarover we trots zijn en gepassioneerd over zijn. Volgens een studie van Mitel uit 2012, wilde 81% van de arbeiders ontsnappen aan de boeien van 9 tot 5. Er blijft dus een vraag: hoe kun je loopbanen veranderen en een creatieve baan aannemen waarin je je creatieve inspiratie kan verkennen?
Zit jij vast in de verkeerde carrière?
Terwijl voor sommigen de vraag gemakkelijk te beantwoorden is, vinden anderen hun carrière een springplank naar iets beters. Als je hard genoeg werkt en op een dag indruk maakt, word je mogelijk gepromoveerd. Teleurstelling maakt de kans groot dat je de passie voor je werk verliest. In een traditioneel carrièremodel zijn velen gericht op de hoogste posities. De concurrentie is hevig en degenen die erin slagen zichzelf te definiëren met een managementtitel constateren vaak dat de klimmen in de boom je autonomie verlaagt.Wat definieert een creatieve baan? Een creatieve baan kan een beroep zijn, zolang je je innerlijke inspiratie volgt. Wat ons scheidt, is dat elk individu een passie heeft voor een bepaalde activiteit. Of het nu gaat om schrijven, webontwerp of handgemaakte creaties, zolang je een bepaalde passie kan uitvoeren is het een creatieve baan.
Waarom een creatieve baan kiezen?
Tegenwoordig vinden mensen meer dan ooit nieuwe en opwindende manieren om hun ideeën en inspiratie te verzilveren. Het is een zware taak om te besluiten een veilige en vertrouwde baan op te zeggen om ondernemer te worden, maar het is toch een waardevol risico. Internet biedt mensen niet alleen de mogelijkheid om eenvoudig met elkaar in contact te komen, maar ook om eenvoudig een bedrijf of een merk op te bouwen, ongeacht hoe klein of groot uw ideeën en startkapitaal zijn.
Afhankelijk van je eigen inspiratie en idee voor een creatieve baan, kun je verschillende online platformen en kansen vinden om effectief aan de slag te gaan. Als je bijvoorbeeld webdesigner of schrijver wil worden, kan je eerst freelance werken via de verschillende beschikbare platformen en organisaties en genoeg verdienen om uw online merk te bouwen. Als je passie handgemaakte creaties is, ben je vrij om een klein bedrijf rond je hobby op te zetten. De mogelijkheden zijn echt eindeloos.
Verandering. Inspireren. Maken.
Het omarmen van verandering is een van de meest vitale positieve beslissingen die iemand in zijn leven kan nemen. Hoewel comfort veilig is, is echt geluk in een baan pas te vinden als je jezelf inspireert en je innerlijke passie nastreeft. Door ervoor te kiezen je eigen baan te creëren en een freelancer of ondernemer te worden, zul je niet alleen kunnen ontsnappen aan het 9-to-5 stramien, maar ook op jezelf kunnen inspelen. De toekomst is er al en door online marketing kun je meer verdienen en hoger in de rangen komen dan in je huidige carrière, simpelweg door de verandering te kiezen en over te schakelen naar een creatieve baan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen?

Plan een gratis en vrijblijvende afspraak om samen naar de mogelijkheden te kijken.

Vic Verdonck draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches