Mentoren als motoren voor groei

2019/06/27– Mentoren bieden mensen carrièrebevorderende functies zoals ondersteuning, coaching en zichtbaarheid binnen de organisatie.

Ondersteuning van de groei op de werkplek met sterke mentoren

Een van de beste benaderingen om mensen te helpen groeien is het mentorprogramma. Mentors kunnen ook ondersteuning bieden door middel van adviesverlening en vriendschap, die jonge professionals helpen om te voldoen aan de sociale en externe behoeften aan eigenwaarde op de werkplek.Het mooie van mentorschap is dat het een tweerichtingsverkeer kan zijn. Zoals we bespreken in het managementondersteuningsgedeelte van deze gids, kan het ontwikkelen van een sterke ontwikkelingsrelatie met medewerkers een betrouwbare manier zijn om groei en betrokkenheid te bevorderen.Mentorschap kan de mentor helpen om ook aan zijn eigen groeibehoeften te voldoen. Een jongere of minder ervaren collega in staat stellen om te groeien kan zorgen voor tevredenheid die de eigenwaarde van de mentor voedt en hem of haar dichter bij zijn of haar zelfrealisatie brengt.

Wat is een lerende organisatie en hoe word je er een?

Het opzetten van een mentorprogramma is een geweldige manier om de groei binnen uw bedrijf te stimuleren, maar om echt van de grond te komen heeft u een ontwikkeling nodig die de basis vormt van uw bedrijfscultuur door een lerende organisatie te worden.

De term “lerende organisatie” werd voor het eerst bedacht door Peter Senge in 1990 toen hij “The Fifth Discipline” publiceerde, een boek gericht op het ontwikkelen van de capaciteiten van organisaties door middel van samenwerking. Het concept is sindsdien overgenomen door de bredere gemeenschap van managementtheorieën en een van de beste definities ervan werd aangeboden door David A. Garvin, een voormalig professor aan de Harvard Business School.Volgens Garvin is een lerende organisatie “een organisatie die bekwaam is in het creëren, verwerven en overdragen van kennis, en in het aanpassen van haar gedrag om nieuwe kennis en inzichten te weerspiegelen”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen?

Plan een gratis en vrijblijvende afspraak om samen naar de mogelijkheden te kijken.

Vic Verdonck draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches